07 Október, Piatok
 20 °C
TOP

Osviežujúca torta s korpusom z maku

Ak si myslíte, že poriadne chutná torta sa nedá pripraviť bez múky, vyvedieme vás z omylu. Makový korpus si v poslednej dobe obľúbilo veľa dobrých domácich „cukrárov“. Nečudo. Mak nielen ulahodí chuťovým pohárikom, ale je aj zdravý. V semenách menších ako špendlíkové hlavičky udržiava vzácne živiny. Pripravili sme si pre vás recept na jednoduchú osviežujúcu tortu bez štipky múky a s minimom cukru.

INGREDIENCIE:

Korpus

  • 4 ks vajíčka
  • 120 g mletého maku
  • 4 pol. lyžice trstinového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru
  • Polovica prášku do pečiva

Tvarohový krém

  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • Čajová lyžička práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru
  • 3 plátky želatíny
  • 150 g boroviek

Jahodové želé

  • 350 g jahôd
  • 3 plátky želatíny
  • Černice

POSTUP:

  1. Najprv si pripravíme makový korpus. Z bielok vyšľaháme sneh s polovicou cukru. So zvyšným cukrom a vanilkou zase vyšľaháme žĺtka. Do pomletého maku pridáme prášok do pečiva. Obe vzniknuté hmoty následne spojíme a pridáme zľahka ešte mak. Hmotu rozotrieme do okrúhlej tortovej formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Následne pečieme pri teplote 190 stupňov asi 30 minút – podľa rúry.
  2. Pripravíme si tvarohovú náplň. Šľahačku spolu s lyžičkou práškového cukru vyšľaháme do tuha. S vanilkou krátko rozšľaháme jemný tvaroh. Zahustíme plátkami želatíny, ktoré si pripravíme podľa návodu na obale.  Primiešame borovky. Náplň rozotrieme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Na záver umyjeme, očistíme a rozmixujeme jahody a zahustíme plátkami želatíny. Vylejeme na vychladenú tvarohovú náplň a necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Na záver navrch poukladáme černice.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár