Nepečený koláč z Nutelly
Chcete deti či návštevu potešiť poriadne sladkým dezertom, no nechce sa vám piecť? Pripravte si nepečený koláč s Nutellou. Nutella pôvodne vznikla ako riešenie problému nedostatku kakaa v zničenom Taliansku po druhej svetovej vojne. Drahé a nedostupné kakao mali nahradiť lacné lieskové orechy. Tento recept na nepečený koláč si nevyžaduje veľa času na prípravu a je tak jednoduchý, že ho zvládne nachystať naozaj každý.
INGREDIENCIE:
- 2 balenia BeBe keksov (tmavé, svetlé)
- 500 ml tortovej šľahačky
- mascarpone
- Nutella
POSTUP:
- Na pekáč si poukladáme prvú vrstvu BeBe keksov. Tortovú šľahačku dáme do misky a vyšľaháme. Pridáme k nej mascarpone a 150 g Nutelly. Tento krém navrstvíme na keksy.
- Prvú vrstvu opäť prikryjeme keksami a krémom. Opakujeme kým máme keksy. Posledná vrstva musí byť krémová.
- Na záver si roztopíme Nutellu a polejeme vrch koláča. Necháme cez noc v chladničke a hotovo.