Mleté mäso s oravskou slaninkou
Mleté mäso je obľúbenou surovinou v slovenských kuchyniach. Potrebuje kratší čas tepelnej úpravy a je ľahšie stráviteľné ako mäso v celku. Je veľa spôsobov ako z neho pripraviť chutné jedlá. Fašírky, či mäsové guľky pozná hádam každý. Skúste ale na mleté mäso poukladať oravskú slaninku a syr a máte obed, za ktorý Vás doma budú nosiť na rukách. Vyskúšajte si podľa nášho receptu pripraviť mleté mäso trošku inak.
INGREDIENCIE:
- Mleté mäso
- Eidam syr
- Oravská slanina
- Cibuľa
- Morská soľ
- Korenie
- Zemiaky alebo bataty
POSTUP:
- Mleté mäso rozdelíme na dve polovice. Na spodok plechu dáme papier na pečenie.
- Jednu polovicu mäsa roztiahneme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme oravskú slaninu, eidam syr, cibuľu. Druhú polovicu mäsa dáme na vrch a opäť poukladáme cibuľu, syr, slaninu – presne v tomto poradí.
- Plech prikryjeme alobalom a dusíme cca 45 min. pri 200°C. Ak je mäso udusené, tak dopekáme podľa potreby.
- Ako prílohu podávame zemiaky alebo bataty.