13 December, Piatok
 1 °C
TOP

Mleté mäso s oravskou slaninkou

Mleté mäso je obľúbenou surovinou v slovenských kuchyniach. Potrebuje kratší čas tepelnej úpravy a je ľahšie stráviteľné ako mäso v celku. Je veľa spôsobov ako z neho pripraviť chutné jedlá. Fašírky, či mäsové guľky pozná hádam každý. Skúste ale na mleté mäso poukladať oravskú slaninku a syr a máte obed, za ktorý Vás doma budú nosiť na rukách. Vyskúšajte si podľa nášho receptu pripraviť mleté mäso trošku inak. 

INGREDIENCIE:

  • Mleté mäso
  • Eidam syr
  • Oravská slanina
  • Cibuľa
  • Morská soľ
  • Korenie
  • Zemiaky alebo bataty

POSTUP:

  1. Mleté mäso rozdelíme na dve polovice. Na spodok plechu dáme papier na pečenie. 
  2. Jednu polovicu mäsa roztiahneme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme oravskú slaninu, eidam syr, cibuľu. Druhú polovicu mäsa dáme na vrch a opäť poukladáme cibuľu, syr, slaninu – presne v tomto poradí.
  3. Plech prikryjeme alobalom a dusíme cca 45 min. pri 200°C. Ak je mäso udusené, tak dopekáme podľa potreby.
  4. Ako prílohu podávame zemiaky alebo bataty.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár