Kuracie stehná s pečenou cviklou
Vedeli ste, že cvikla patrí k jednej z najstaršie požívaných druhov zeleniny v Európe? Je označovaná za elixír zdravia a pýši sa aj titulom červená kráľovná jesene. Obsahuje totiž veľa vitamínu C, ktorý sa výborne hodí práve pre jesenné obdobie, ktoré je pre imunitu poriadnou záťažou. Pripravili sme si pre vás recept na chutné jedlo, za ktorým sa u vás doma len tak zapráši.
INGREDIENCIE:
- Cvikla
- Olivový olej
- Rasca
- Soľ
- Peper
- Kuracie stehná
- Grilovacie korenie
- Cibuľa
- Mleté chilli
POSTUP:
- Surovú cviklu ošúpeme a nakrájame na tenšie kolieska.
- Plech si vystelieme papierom na pečenie. Poukladáme naň cviklové kolieska. Na kolieska pridáme zľahka olivový olej, osolíme, pridáme rascu, vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch.
- Kuracie stehná si dochutíme grilovacím korením, peprom a mletým chilli.
- Cibuľu si nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu. Pripravené kuracie stehná z oboch strán opečieme. A môžeme podávať.