24 Apríl, Streda
 6 °C
TOP

ČÍNA

Znakom čínskeho jedla je harmónia. Suroviny sa kombinujú tak, aby chutili ako jin a jang. Číňania veria, že kuchár dokáže preniesť svoju energiu do jedla. Ak bude to isté variť nešťastný a šťastný kuchár, jedlá budú chutiť úplne inak. Nezabudnite pri varení jedla podľa tohto receptu mať úsmev na tvári.  

SUROVINY:

kuracie prsia 3 ks

mrkva 3ks

cibuľa 2ks

paprika 1ks

bambusové výhonky

pór

– 1 pl sójová omáčka

– 1 pl korenie Čína

– 2 – 3 pl olej

sušené chilli

soľ

cestoviny / ryža

POSTUP:

  • Kuracie prsia nakrájame na slíže, okoreníme, pokvapkáme olejom, zamiešame a necháme odpočívať.
  • Zatiaľ si ošúpeme a nakrájame zeleninu.

  • Do panvice s rozpáleným olejom vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán dozlatista.
  • Následne ho vyberieme na bok a vo výpeku sprudka orestujeme zeleninu.
  • Potom vložíme ku zelenine kuracie mäso, premiešame, prilejeme vodu podľa potreby.
  • Dochutíme sójovou omáčkou, chilli, soľ podľa chuti a všetko necháme chvíľu povariť.
  • Podávame s cestovinami alebo ryžou.

Dobrú chuť 😉

Odoslať komentár