ČÍNA
Znakom čínskeho jedla je harmónia. Suroviny sa kombinujú tak, aby chutili ako jin a jang. Číňania veria, že kuchár dokáže preniesť svoju energiu do jedla. Ak bude to isté variť nešťastný a šťastný kuchár, jedlá budú chutiť úplne inak. Nezabudnite pri varení jedla podľa tohto receptu mať úsmev na tvári.
SUROVINY:
– kuracie prsia 3 ks
– mrkva 3ks
– cibuľa 2ks
– paprika 1ks
– bambusové výhonky
– pór
– 1 pl sójová omáčka
– 1 pl korenie Čína
– 2 – 3 pl olej
– sušené chilli
– soľ
– cestoviny / ryža
POSTUP:
- Kuracie prsia nakrájame na slíže, okoreníme, pokvapkáme olejom, zamiešame a necháme odpočívať.
- Zatiaľ si ošúpeme a nakrájame zeleninu.
- Do panvice s rozpáleným olejom vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán dozlatista.
- Následne ho vyberieme na bok a vo výpeku sprudka orestujeme zeleninu.
- Potom vložíme ku zelenine kuracie mäso, premiešame, prilejeme vodu podľa potreby.
- Dochutíme sójovou omáčkou, chilli, soľ podľa chuti a všetko necháme chvíľu povariť.
- Podávame s cestovinami alebo ryžou.