28 Marec, Štvrtok
 16 °C
TOP

Chutné kura na paličke

História robenia špízov v Európe siaha až do 17. storočia, kedy sa pri vykopávkach na ostrove Santorini objavili kamenné sady na grilovanie špízov. V súčasnosti sa špízy robia na rôzne spôsoby. Okrem tých tradičných ako je pečenie alebo grilovanie mäsa sa používajú ako “držiaky” na sladkosti, v koktailoch, na čerstvé ovocie. Špízy sú obľúbenou formou servírovania aj v stánkoch s jedlom, pretože sa dajú ľahko chytiť, zjesť a pritom sa nezašpiniť. My Vám prinášame tradičný a rýchly recept, ktorý poteši aj gurmánov.

INGREDIENCIE:

  • 100 gramov slaniny
  • 100 gramov cherry paradajok
  • Červená paprika
  • 500 g kuracie prsia
  • Cibuľa
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ
  • Marináda (paradajkový pretlak, horčica, korenie, soľ)

POSTUP:

  1. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a dáme do marinády (olivový olej, soľ, korenie, horčica, paradajkový pretlak).
  2. Cibuľku, slaninu, papriku a paradajky nakrájame tak, aby sa dali napichnúť na paličku.
  3. Všetko v ľubovoľnom poradí a množstve napichujeme.
  4. Pečieme na vymastenom pekáči pri teplote 250°C približne 30 minút.
  5. Ako prílohu môžete zvoliť opekané zemiaky alebo iba zeleninu.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ 🙂

Odoslať komentár