Chutné kura na paličke
História robenia špízov v Európe siaha až do 17. storočia, kedy sa pri vykopávkach na ostrove Santorini objavili kamenné sady na grilovanie špízov. V súčasnosti sa špízy robia na rôzne spôsoby. Okrem tých tradičných ako je pečenie alebo grilovanie mäsa sa používajú ako “držiaky” na sladkosti, v koktailoch, na čerstvé ovocie. Špízy sú obľúbenou formou servírovania aj v stánkoch s jedlom, pretože sa dajú ľahko chytiť, zjesť a pritom sa nezašpiniť. My Vám prinášame tradičný a rýchly recept, ktorý poteši aj gurmánov.
INGREDIENCIE:
- 100 gramov slaniny
- 100 gramov cherry paradajok
- Červená paprika
- 500 g kuracie prsia
- Cibuľa
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ
- Marináda (paradajkový pretlak, horčica, korenie, soľ)
POSTUP:
- Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a dáme do marinády (olivový olej, soľ, korenie, horčica, paradajkový pretlak).
- Cibuľku, slaninu, papriku a paradajky nakrájame tak, aby sa dali napichnúť na paličku.
- Všetko v ľubovoľnom poradí a množstve napichujeme.
- Pečieme na vymastenom pekáči pri teplote 250°C približne 30 minút.
- Ako prílohu môžete zvoliť opekané zemiaky alebo iba zeleninu.