18 Máj, Sobota
 13 °C
TOP

Cestoviny so špenátovo-mäsovým bolonským ragú

Vedeli ste o tom, že ragú vymyslel v 18. storočí istý pán Alberto Alvisi, ktorý bol osobným kuchárom kardinála? Dnes poznáme viacero jeho variácií, a preto sa dá len ťažko povedať, ktorý z receptov na jeho prípravu je skutočným originálom. My sme do mäsového ragú pridali špenát čím sme zvýraznili chuť už aj tak vynikajúceho receptu. Veď, vyskúšajte sami. 😊

INGREDIENCIE:

  • Cestoviny (akékoľvek)300 g
  • mleté hovädzie
  • mäso50 g masla
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks klinčeky
  • Biele víno
  • 1 PL paradajkový pretlak
  • Paradajky
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • Špenát

POSTUP:

  1. Najprv si pripravíme ragú so špenátom. Na panvici si na masle osmahneme mleté mäso, ku ktorému pridáme cibuľu, klinčeky. Pridáme paradajky. Keď trošku zružovie, podlejeme ho bielym vínom. Všetko dokopy zmiešame, osolíme a okoreníme. Keď sa nám víno vyvarí, pridáme paradajkový pretlak. Po niekoľkých minútach na mäsovú zmes pridáme špenát. Poriadne zamiešame. A dovaríme.
  2. Cestoviny si uvaríme tradičným spôsobom. Dáme na tanier a zalejeme pripraveným špenátovo-mäsovým bolonským ragú.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár