Banánové palacinky
Kto by už odolal vôni a chuti práve pripravených palaciniek? Zbožňujú ich malí aj veľkí. Sú jednoduché na prípravu a nikdy ich jednoducho nemáte dosť. No viete, kto sú to „tí prví“, ktorí zmiešali všetky prísady dokopy, a tak sa postarali o to, aby sme si ich dnes mohli vychutnávať? Boli to Gréci a túto pochúťku ospevovali ešte aj vo svojich básňach. Pripravili sme si pre Vás recept na výborné banánové palacinky.
INGREDIENCIE:
- Cesto:
- 700 ml mlieka
- 5-6 lyžíc múky ( polovicu hladkej a polovicu polohrubej)
- 3 banány (menšie)
- 2 vajíčka
- štipka soli
- lyžička cukru ( alebo medu)
Na prípravu
- olej na vymastenie panvice
- nutelu, džem alebo čokoľvek na naplnenie palaciniek
- šľahačka
- ľubovolné ovocie
POSTUP:
- Do misky si dáme mlieko,múku, banány, vajíčka,soľ,cukor ( pre zdravšiu variantu med).
- Všetko vymixujeme tyčovým mixérom do hladka. Ak by sa vám zdalo cesto riedke, pridajte múku. Ak by bolo husté, dolejte mlieko.
- Palacinky pečieme na panvici jemne potretej olejom z oboch strán. Palacinky sú veľmi jemné a chuťovo výborné.
- Plníme ich podľa toho, kto má načo chuť – nutelou či džemom.
Na ozdobu použite šľahačku a černice alebo iné ovocie.