28 Marec, Štvrtok
 7 °C
TOP

Banánové palacinky

Kto by už odolal vôni a chuti práve pripravených palaciniek? Zbožňujú ich malí aj veľkí. Sú jednoduché na prípravu a nikdy ich jednoducho nemáte dosť. No viete, kto sú to „tí prví“, ktorí zmiešali všetky prísady dokopy, a tak sa postarali o to, aby sme si ich dnes mohli vychutnávať? Boli to Gréci a túto pochúťku ospevovali ešte aj vo svojich básňach. Pripravili sme si pre Vás recept na výborné banánové palacinky.

INGREDIENCIE:

  • Cesto:
  • 700 ml mlieka
  • 5-6 lyžíc múky ( polovicu hladkej a polovicu polohrubej)
  • 3 banány (menšie)
  • 2 vajíčka
  • štipka soli
  • lyžička cukru ( alebo medu)

Na prípravu

  • olej na vymastenie panvice
  • nutelu, džem alebo čokoľvek na naplnenie palaciniek
  • šľahačka
  • ľubovolné ovocie

POSTUP:

  1. Do misky si dáme mlieko,múku, banány, vajíčka,soľ,cukor ( pre zdravšiu variantu med).
  2. Všetko vymixujeme tyčovým mixérom do hladka. Ak by sa vám zdalo cesto riedke, pridajte múku. Ak by bolo husté, dolejte mlieko.
  3. Palacinky pečieme na panvici jemne potretej olejom z oboch strán. Palacinky sú veľmi jemné a chuťovo výborné.
  4. Plníme ich podľa toho, kto má načo chuť –  nutelou či džemom.
    Na ozdobu použite šľahačku a černice alebo iné ovocie.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ 🙂

Odoslať komentár