03 Marec, Nedeľa
 15 °C
TOP

Pripravte si krémové polievky

Pravdou je, že husté krémové polievky nás nielen dobre zasýtia či zahrejú počas chladných dní, ale pri voľbe vhodných surovín dodajú nášmu telu aj potrebné vitamíny. Ponúkame dva nenáročné a rýchle recepty.

Cuketová polievka s červenou šošovicou

Suroviny: 3 veľké cukety, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 100 g červenej šošovice, kvalitný rastlinný olej, kurkuma, mletá rasca, soľ, syr vhodný na strúhanie

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na malé kúsky a na oleji opražíme. Potom pridáme umytú, na kúsky nakrájanú cuketu. Dochutíme kurkumou a rascou, všetko spolu pomiešame a zalejeme vodou. Po chvíli dusenia pridáme prebratú a vodou premytú červenú šošovicu a varíme do zmäknutia. Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou. Podávame posypanú strúhaným syrom.

Kukuricová polievka

Suroviny: 4 šálky mrazenej kukurice, 6 šálok zeleninového vývaru, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 zemiak, soľ, 1 a pol šálky smotany na šľahanie, olej, tymián, bobkový list, mleté čierne korenie

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na drobno. Na oleji opražíme cibuľu s tymiánom a trochou mletého čierneho korenia. Následne pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, očistený a na malé kocky pokrájaný zemiak a bobkový list. Všetko zalejeme vývarom a dusíme, kým zemiak nezmäkne. Vyberieme bobkov list, pridáme kukuricu a ešte chvíľu podusíme. Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a primiešame smotanu na šľahanie. Podľa chuti môžeme ešte osoliť a okoreniť, krátko povaríme a odstavíme. Polievku podávame ozdobenú korením.

Ilustračné foto. zdroj foto Einladung_zum_Essen pixabay

Odoslať komentár