15 Január, Streda
 1 °C
TOP

Rýchla čokoládovo – smotanová roláda

S víkendom sa nám neodmyslitene spája aj dobré jedlo a v neposlednom rade chutný dezert k šálke našej obľúbenej kávy. Ak čakáte návštevu a chcete pripraviť niečo nenáročné, tento recept jednoducho musíte vyskúšať. Čokoládovo-smotanová roláda je jednoduchá, pripravuje sa rýchlo a svojou chuťou pripomína tortu.

INGREDIENCIE:

NA KORUPUS:

  • 100 g cukru
  • 70 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 4 vajíčka
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 lyžička vanilkového cukru a prášku do pečiva
  • Štipka soli

NA KRÉM:

  • 230 g  30 % smotana na šľahanie
  • 120 g práškový cukor
  • Maslo

POSTUP:

  1. Najprv si vyšľaháme vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom a troškou soli. Pridáme mlieko a dôkladne premiešame. Preosejeme si múku s kakaom a práškom do pečiva do jednej misky. Postupne preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva pridávame do vyšľahaných vajec až pokiaľ tekuté cesto nebude mať jednoliatu konzistenciu.
  2. Plech si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme v rúre na 180 °C asi 10-12 minút. Pripravíme si čistú utierku a upečený korpus na ňu vyklopíme. Odstránime papier na pečenie a zvinieme korpus do utierky.
  3. Pripravíme si krém. Mäkké maslo si vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme smotanu na šľahanie a šľaháme kým nestuhne. Ak by vám krém nechcel tuhnúť, stačí ho vložiť medzi šľahaním na pol hodinku do chladničky.
  4. Keď máme krém hotový, rozvinieme si roládu a odstránime utierku. Korpus potrieme hrubou vrstvou pripraveného krému. Roládu zvinieme a necháme minimálne 4 hodiny chladiť. Po vychladení ju môžete podľa chuti posypať ešte práškovým cukrom alebo poliať rozpustenou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár