Rýchla čokoládovo – smotanová roláda
S víkendom sa nám neodmyslitene spája aj dobré jedlo a v neposlednom rade chutný dezert k šálke našej obľúbenej kávy. Ak čakáte návštevu a chcete pripraviť niečo nenáročné, tento recept jednoducho musíte vyskúšať. Čokoládovo-smotanová roláda je jednoduchá, pripravuje sa rýchlo a svojou chuťou pripomína tortu.
INGREDIENCIE:
NA KORUPUS:
- 100 g cukru
- 70 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 4 vajíčka
- 3 lyžice mlieka
- 1 lyžička vanilkového cukru a prášku do pečiva
- Štipka soli
NA KRÉM:
- 230 g 30 % smotana na šľahanie
- 120 g práškový cukor
- Maslo
POSTUP:
- Najprv si vyšľaháme vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom a troškou soli. Pridáme mlieko a dôkladne premiešame. Preosejeme si múku s kakaom a práškom do pečiva do jednej misky. Postupne preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva pridávame do vyšľahaných vajec až pokiaľ tekuté cesto nebude mať jednoliatu konzistenciu.
- Plech si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme v rúre na 180 °C asi 10-12 minút. Pripravíme si čistú utierku a upečený korpus na ňu vyklopíme. Odstránime papier na pečenie a zvinieme korpus do utierky.
- Pripravíme si krém. Mäkké maslo si vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme smotanu na šľahanie a šľaháme kým nestuhne. Ak by vám krém nechcel tuhnúť, stačí ho vložiť medzi šľahaním na pol hodinku do chladničky.
- Keď máme krém hotový, rozvinieme si roládu a odstránime utierku. Korpus potrieme hrubou vrstvou pripraveného krému. Roládu zvinieme a necháme minimálne 4 hodiny chladiť. Po vychladení ju môžete podľa chuti posypať ešte práškovým cukrom alebo poliať rozpustenou čokoládou.