Pstruh s paprikou plnenou syrom
Má mierne orieškovú, sladkú chuť a jemné mäso. Pstruh. Jeho pravidelná konzumácia pomáha v boji proti vážnym ochoreniam a prítomnosť užitočných zložiek v ňom zatočí aj s vysokým krvným tlakom, zmierňuje depresívnu náladu a dokonca vraj zlepšuje aj pamäť. Ak si ho pripravíte s paprikou plnenou syrom, po porcii sa len tak zapráši.
INGREDIENCIE:
- Pstruh
- Korenie na rybu
- Cesnak
- 50 g masla
- červené podlhovasté papriky
- pol ks viazaničky petržlenovej vňate
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g syra feta
- Čierne korenie
- Zemiaky
POSTUP
- Pstruha umyjeme, osušíme, okoreníme, vyplníme ho plátkami masla, nastrúhaným cesnakom. Osolíme a okoreníme korením na rybu.
- Dáme na pekáč a pečieme najprv pri 200°C asi 20 minút, potom rúru stiahneme na 180°C a už len dopečieme kožu do chrumkava.
- Pripravíme si aj papriky plnené syrom. Umyjeme si papriky a časť so stopkou klasicky odrežeme a odložíme. Opláchnutú petržlenovú vňať najemno posekáme. V miske si následne zmiešame petržlenovú vňať s citrónovou šťavou a olivovým olejom, ochutíme čiernym korením. Touto zmesou potrieme vnútro paprík.
- Syr si rozkrojíme na časti podľa počtu paprík a vložíme do každej. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie a pokvapkáme kúsok olejom. Papriky aj s naspäť nasadeným klobúčikom porozkladáme na ležato na papier. Pečieme pri teplote 200-210 stupňov asi 10 minút. Papriky sú hotové vtedy, keď sa na nich vytvorí jemne hnedastá kôrka.
- Ak máte chuť, môžete si k jedlu pridať ešte aj prílohu. My sme zvolili americké zemiaky a grilovanú zeleninu.