18 Apríl, Štvrtok
 4 °C
TOP

Vyskúšajte vrstvený GYROS šalát

Aj keď na prvý pohľad vyzerá len ako veľká kopa kapusty, ukrýva v sebe omnoho viac. Vrstvený gyros šalát. Gyros má svoje skutočné korene v Turecku v 19. storočí. Až o storočie neskôr sa dostal do Grécka, no paradoxne práve tam sa vyšvihol medzi najpopulárnejšie jedlá v krajine. Nečudo. Aj na Slovensku sa nájde len málo ľudí, ktorí vedia odolať. Pripravili sme si pre vás recept na svieži gyros šalát, ktorý vás svojou chuťou naozaj prekvapí. 

INGREDIENCIE:

  • 3 kusy kuracích pŕs
  • 2 lyžice gyros korenia
  • Olivový olej
  • Cesnak
  • majonéza
  • 1 kyslá smotana
  • Biele mleté korenie
  • 1 cibuľa
  • 1 konzerva kukurice
  • Kyslé uhorky
  • Kečup
  • 1 ks čínska kapusta

POSTUP:

  1. Kuracie prsia si nakrájame na malé kocky, posypeme gyros korením a pridáme olej. Necháme chvíľočku odstáť, aby mäso poriadne nasiaklo, a potom ho prudko opražíme.
  2. Kyslé uhorky a cibuľu si nakrájame na drobné kocky. Kukuricu scedíme. Kyslú smotanu zmiešame s majonézou a dochutíme cesnakom a štipkou bieleho mletého korenia.
  3. Čínsku kapustu si nakrájame na rezančeky.
  4. Pripravíme si misku alebo tácku, na ktorú budeme šalát vrstviť.
  5. Na dno si dáme najprv mäso aj s výpekom. Na to uložíme vrstvu cibule, potom polovicu majonézovo-smotanovej omáčky. Na to ďalej vrstvíme nakrájané uhorky, kečup, kukuricu a zalejeme druhou polovicou omáčky. Zakončíme to nakrájanou čínskou kapustou tak, aby bol celý šalát zakrytý.
  6. Na záver šalát odložíme na pár hodín do chladničky. Podávať by sa mal vychladený s kúskom bagety, či iného pečiva.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár