26 Apríl, Piatok
 4 °C
TOP

Výborný chrumkavý chlebík

Chlieb je známy už celé tisícročia a aj v dnešnej dobe patrí k dôležitej súčasti výživy človeka. V ľudovom prostredí sa mu vždy prejavovala veľká úcta. Považuje sa za „boží dar“. Skutočnosť, či ho bol dostatok, alebo úplne chýbal, rozhodovala častokrát o prežití celých národov. Prinášame Vám recept na vynikajúci chrumkavý chlebík.

INGREDIENCIE:

Kvások:

  • 100 ml vody
  • 22 g kvasníc
  • 1 čl cukru
  • Cesto: 
  • 300 ml vody
  • 350 hladkej múky
  • 150 g ražná alebo špaldová múka
  • 2 čl soli
  • 2 čl kmín
  • 2 pl tekvicové semienka
  • 2 pl slnečnicové semienka (podľa chuti)
  • 2 pl octu + kvások.

POSTUP:

  1. Vypracovať dobre cesto, nechať hodinu nakysnúť.
  2. Potom preložiť do ošatky a nechať pol hodinu kysnúť.
  3. Na plech si rozložíme papier na pečenie a cesto z ošatky preklopíme na plech.
  4. Pred vložením do trúby ho postriekame vodou.
  5. Piecť v rozohriatej trúbe 15 min. na 250 stupňov a 30 min. na 170 stupňov.
  6. Po vybratí z trúby  postriekať vodou.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ 🙂

Odoslať komentár