19 Apríl, Piatok
 10 °C
TOP

Venčeky rozplývajúce sa na jazyku

Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta. Kto by už nemal rád ten pocit, keď sa každé ich sladké sústo rozplýva na jazyku. Mnoho mýtov, ktoré sa ale o odpaľovanom ceste popísali z neho robí postrach kuchyne. Skúsené cukrárky ale tvrdia, že dôležité pri ňom je len to, aby sa v prvých minútach pečenia pekne nafúklo, a potom si udržalo tvar. Prinášame vám výborný recept na vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta, vďaka ktorému sa vám určite vydaria.

INGREDIENCIE

NA PRÍPRAVU CESTA:

  • 250 ml  voda
  • 50 g       maslo
  • 150 g     múka polohrubá
  • štipka    soľ
  • 4 ks        vajce

NÁPLŇ VENČEKOV:

  • 1 balíček – Zlatý klas
  • 400 ml  mlieko polotučné
  • 50 g       cukor
  • 50 g       maslo zmäknuté
  • 1 KL       Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker

POSTUP:

  1. Začneme prípravou cesta. Najprv si v hrnci uvaríme vodu s maslom. Vmiešame múku zmiešanú so soľou a za neustáleho miešania vytvoríme hladké cesto. Pozor. Nesmie sa lepiť na steny hrnca. Potom ho odstavíme, dáme do misy a necháme vychladnúť.  Zamiešame do neho vajcia – najlepšie ručným šľahačom do hladka.
  2. Cukrárenské vrecko si naplníme cestom a na vymastené plechy vyrobíme venčeky. Vložíme do rúry a pečieme.  
  3. Venčeky necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme plnku. Klasicky uvaríme Zlatý klas so 400 ml mlieka a s cukrom. Necháme úplne vychladnúť. V miske si vyšľaháme maslo s extraktom dohladka. Po častiach doň zašľahaváme aj vychladnutý puding.
  4. Venčeky, ktoré nám už vychladli pozdĺžne rozkrojíme. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka a venčeky naplníme. A dáme stuhnúť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár