Vegetariánsky hamburger s curry dresingom
Kráľ streetfoodu. To je dnešná prezývka hamburgeru. Za jeho vznikom stoja dvaja bratia, ktorí predávali hotdogy v Erie Country. Keď im došli párky, rozhodli sa naplniť ich mäsovou plackou. A tak sa zrodil hamburger. Pripraviť sa dá aj bez mäsa. Prinášame Vám recept na burger pre vegetariánov.
INGREDIENCIE:
- Balenie šampiónov
- Balenie cherry rajčín
- Mladé strúčky fazule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks cibuľa
- Plátkový eidam
- 200 g masla
- Curry korenie, soľ
- Žemle.
POSTUP:
- Šampióny, rajčiny a strúčky fazúľ orestujeme na masle, pridáme pretlačený cesnak a soľ.
- Na curry dip speníme nadrobno nakrájanú cibuľu na masle, poprášime trochou hladnej múky a pridáme curry korenie a soľ.
- Všetko spolu dobre premiešame kým zmes nezhustne.
- Do zmesi prilejeme vodu – množstvo pridanej vody záleží od toho, akú hustú omáčku (dip) chceme mať.
- Premiešame a prehrejeme, ak sa cibula úplne nestratila môžeme celú zmes rozmixovať.
SERVÍROVANIE:
- Na prekrojenú žemľu nalejeme curry dip.
- Prekryjeme syrom a naložíme hlavnú zeleninovú zmes.