02 Máj, Štvrtok
 21 °C
TOP

Soté v zemiakovej placke


Zemiakové placky jedia Slováci už niekoľko storočí. Ich základ pozostáva z nenáročných surovín – zemiakov a múky. Aj preto sa vždy nazývali jedlom chudobných. Nuž a čo je lepšie ako zemiakové placky? Zemiakové placky plnené mäsom. Pripravte si ich podľa nášho receptu.

INGREDIENCIE:

ZEMIAKOVÉ PLACKY:

  • 1kg zemiakov
  • vajce
  • majorán
  • cesnak
  • 3 PL hladkej múky
  • olej
  • soľ

SOTÉ:

  • 400 g kuracích pŕs
  • 400 g bravčového mäsa
  • 2 paradajky
  • 1 zelená, žltá a červená paprika
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 150 g šampiňónov
  • paradajkový pretlak
  • olej
  • soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

POSTUP:

  1. Najprv si pripravíme zemiakové placky.
    Zemiaky si očistíme a nastrúhame do misky. Vložíme pretlačený cesnak, vajce, majorán. Dochutíme soľou. Dobre premiešame a pridávame múku, aby sme vytvorili dobrú konzistenciu.
  2. Zohrejme olej na panvici a rozlejeme cesto po celej ploche. Smažíme z oboch strán.
  3. Nakrájame si bravčové mäso na malé kocky. V hlbokej panvici cibuľku speníme na oleji, pridáme mäso. Dochutíme a podlejeme troškou vody. Necháme dusiť do polomäkka.
  4. Kým sa mäso dusí nakrájame si kuracie mäso na kocky, papriky na pásiky. Paradajky olúpeme a nakrájame. Šampiňóny narežeme na plátky.
  5. Asi v polovici varenia necháme vypariť z bravčového mäsa vodu a pridáme kuracie.
    Dobre ho orestujeme a pridáme nakrájanú paradajku, papriky, šampiňóny a prelisovaný cesnak. Orestujeme, pridáme pretlak, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
  6. Mäsové soté dochutíme a naplníme do placiek. Na tanieri môžete placky posypať nastrúhaným syrom.


Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár