Soté v zemiakovej placke
Zemiakové placky jedia Slováci už niekoľko storočí. Ich základ pozostáva z nenáročných surovín – zemiakov a múky. Aj preto sa vždy nazývali jedlom chudobných. Nuž a čo je lepšie ako zemiakové placky? Zemiakové placky plnené mäsom. Pripravte si ich podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
ZEMIAKOVÉ PLACKY:
- 1kg zemiakov
- vajce
- majorán
- cesnak
- 3 PL hladkej múky
- olej
- soľ
SOTÉ:
- 400 g kuracích pŕs
- 400 g bravčového mäsa
- 2 paradajky
- 1 zelená, žltá a červená paprika
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 150 g šampiňónov
- paradajkový pretlak
- olej
- soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
POSTUP:
- Najprv si pripravíme zemiakové placky.
Zemiaky si očistíme a nastrúhame do misky. Vložíme pretlačený cesnak, vajce, majorán. Dochutíme soľou. Dobre premiešame a pridávame múku, aby sme vytvorili dobrú konzistenciu. - Zohrejme olej na panvici a rozlejeme cesto po celej ploche. Smažíme z oboch strán.
- Nakrájame si bravčové mäso na malé kocky. V hlbokej panvici cibuľku speníme na oleji, pridáme mäso. Dochutíme a podlejeme troškou vody. Necháme dusiť do polomäkka.
- Kým sa mäso dusí nakrájame si kuracie mäso na kocky, papriky na pásiky. Paradajky olúpeme a nakrájame. Šampiňóny narežeme na plátky.
- Asi v polovici varenia necháme vypariť z bravčového mäsa vodu a pridáme kuracie.
Dobre ho orestujeme a pridáme nakrájanú paradajku, papriky, šampiňóny a prelisovaný cesnak. Orestujeme, pridáme pretlak, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. - Mäsové soté dochutíme a naplníme do placiek. Na tanieri môžete placky posypať nastrúhaným syrom.