15 Jún, Sobota
 16 °C
TOP

Smotanovo-syrové špirálky

Jedlá a koláče z kysnutého cesta patria k základom tradičnej gastronómie. Má k vám prísť návšteva a vy ju chcete prekvapiť zaujímavou pochúťkou?  Pripravte si chrumkavé smotanovo-syrové špirálky podľa nášho receptu.

INGREDIENCIE:

  • 0,5 kg múky hladkej 
  • Polovica kocky kvasníc 
  • Soľ 
  • Mlieko
  • Olej
  • Kyslá smotana, 
  • Bylinky 
  • 200 g syra

POSTUP:

  1. Z kvasníc, mlieka a lyžičky cukru si spravíme kvások. Vykysnutý kvások dáme do múky, pridáme dve lyžičky soli, vodu podľa potreby a zamiesime cesto. Necháme vykysnúť pol hodiny.
  2. Cesto rozvaľkáme a polovicu potrieme smotanou osolíme posypeme bylinkami a pridáme nastrúhaný syr a prikryjeme druhou polovicou cesta.
  3. Nakrájame na pásiky, ktoré točíme do špirály a ukladáme na plech.
  4. Potrieme vajíčkom. Môžeme posypať bylinkami alebo sezamom . Pečieme na 200 stupňov do zlatista.  Podávame s cesnakovým dresingom.


Prajeme vám dobrú chuť 🙂 

Odoslať komentár