Smotanovo-syrové špirálky
Jedlá a koláče z kysnutého cesta patria k základom tradičnej gastronómie. Má k vám prísť návšteva a vy ju chcete prekvapiť zaujímavou pochúťkou? Pripravte si chrumkavé smotanovo-syrové špirálky podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
- 0,5 kg múky hladkej
- Polovica kocky kvasníc
- Soľ
- Mlieko
- Olej
- Kyslá smotana,
- Bylinky
- 200 g syra
POSTUP:
- Z kvasníc, mlieka a lyžičky cukru si spravíme kvások. Vykysnutý kvások dáme do múky, pridáme dve lyžičky soli, vodu podľa potreby a zamiesime cesto. Necháme vykysnúť pol hodiny.
- Cesto rozvaľkáme a polovicu potrieme smotanou osolíme posypeme bylinkami a pridáme nastrúhaný syr a prikryjeme druhou polovicou cesta.
- Nakrájame na pásiky, ktoré točíme do špirály a ukladáme na plech.
- Potrieme vajíčkom. Môžeme posypať bylinkami alebo sezamom . Pečieme na 200 stupňov do zlatista. Podávame s cesnakovým dresingom.