18 Apríl, Štvrtok
 4 °C
TOP

Šalát s pečenou cviklou

Podporuje funkcie pečene, je výborná na trávenie a pomáha pri rôznych chronických ochoreniach. Cvikla. Vedeli ste, že pôvodne sa z nej konzumovali len upravené listy? Jej koreň bol v časoch minulých pre ľudí veľmi nevýrazný. Dopustiť na ňu nedajú ani športovci. Dusičnany, ktoré obsahuje totiž posilňujú vytrvalosť. Pripravili sme si pre vás recept na jednoduchý šalát s pečenou cviklou, ktorým potešíte dokonca aj tých najmenších členov rodiny.

INGREDIENCIE:

  • Cvikla
  • Olivový olej
  • Cesnak
  • Balkánsky syr
  • Ľadový šalát
  • Kukurica
  • Paradajka
  • Soľ
  • Cottage chesse

POSTUP:

  1. Predvarenú cviklu si nakrájame na plátky. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie. Plátky cvikle naň poukladáme. Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájaný cesnak a každý kúsok cvikly jemne pokvapkáme olivovým olejom. Cviklu pečieme pri teplote 180 stupňov asi približne 30 minút do mäkka.
  2. Pripravíme si zeleninu na šalát. V miske si zmiešame ľadový šalát s kukuricou a paradajkou. Pridáme Cottage chesse a poriadne premiešame a dochutíme.
  3. Takto pripravený šalát dáme do tanierov a navrch nakrájame kúsky balkánskeho syru a upečenú cviklu. 

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár