Šalát s pečenou cviklou
Podporuje funkcie pečene, je výborná na trávenie a pomáha pri rôznych chronických ochoreniach. Cvikla. Vedeli ste, že pôvodne sa z nej konzumovali len upravené listy? Jej koreň bol v časoch minulých pre ľudí veľmi nevýrazný. Dopustiť na ňu nedajú ani športovci. Dusičnany, ktoré obsahuje totiž posilňujú vytrvalosť. Pripravili sme si pre vás recept na jednoduchý šalát s pečenou cviklou, ktorým potešíte dokonca aj tých najmenších členov rodiny.
INGREDIENCIE:
- Cvikla
- Olivový olej
- Cesnak
- Balkánsky syr
- Ľadový šalát
- Kukurica
- Paradajka
- Soľ
- Cottage chesse
POSTUP:
- Predvarenú cviklu si nakrájame na plátky. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie. Plátky cvikle naň poukladáme. Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájaný cesnak a každý kúsok cvikly jemne pokvapkáme olivovým olejom. Cviklu pečieme pri teplote 180 stupňov asi približne 30 minút do mäkka.
- Pripravíme si zeleninu na šalát. V miske si zmiešame ľadový šalát s kukuricou a paradajkou. Pridáme Cottage chesse a poriadne premiešame a dochutíme.
- Takto pripravený šalát dáme do tanierov a navrch nakrájame kúsky balkánskeho syru a upečenú cviklu.