22 Júl, Pondelok
 28 °C
TOP

Rýchly cuketový koláč

Cuketa v posledných rokoch naberá na popularite. Patrí medzi jednu z najzdravších zelenín. Pripraviť sa dá na množstvo spôsobov. Môžete ju variť, zapekať a výborne chutí aj na studeno so zálievkou. Skúšali ste si ale niekedy z nej pripraviť koláč? Pripravili sme si pre vás recept na vynikajúci a super šťavnatý rýchly cuketový koláč, ktorý jednoducho musíte vyskúšať.

INGREDIENCIE:

  • 2 hrnčeky cukety (postrúhanej)
  • 1 hrnček kryšt. cukor
  • 4 ks vajec
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 hrnčeka kokosovej múčky
  • 2 PL kakaa
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 ml oleja
  • Džem podľa chuti
  • Čokoláda na varenie

POSTUP:

  1. Očistíme a nastrúhame si cuketu tak, aby nám vošla do dvoch hrnčekov. V miske si vyšľaháme vajíčka s kryštálovým cukrom do peny.
  2. Preosejeme si polohrubú múku s kakaom a pridáme k vajíčkam. Doplníme prášok do pečiva, kokosovú múčku i sódu bikarbónu. Ak chcete, aby sa chuťou podobal perníku, môžete pridať aj lyžičku perníkového korenia. Prilejeme olej a miešame pokiaľ sa suroviny nespoja. Následne pridáme nastrúhanú cuketu.
  3. Vymastíme si plech maslom a vysypeme ho múkou.
  4. Cesto vylejeme na plech a uhladíme. Dáme piecť do rúry na 170 stupňov asi 20-25 minút.
  5. Teplý koláč potrieme obľúbeným džemom. Stačí aj tenšia vrstva, aby nebol príliš presladený.
  6. Na záver si roztopíme čokoládu s maslom nad parou. A vylejeme na koláč.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂 

Odoslať komentár