22 Máj, Streda
 20 °C
TOP

Pripravte si svieže Gazpacho

Nie je novinkou, že počas letných horúčav sa chuť do jedla znižuje. Keď sa ortuť teplomerov šplhá vysoko, výživoví poradcovia odporúčajú jesť polievky. Ak vám nechutia horúce, stavte na Gazpacho. Je to studená zeleninová polievka, ktorá pochádza z južných oblastí Pyrenejského polostrova. K španielskemu letu patrí asi tak strašne ako k slovenskej zime varené víno. Je strašne jednoduchá na prípravu a poteší nejeden maškrtný jazýček.

INGREDIENCIE:

  • Pol kila zrelých paradajok
  • 1 červená a 2 zelené papriky
  • 2 šalátové uhorky (menšie)
  • Fazuľky
  • Polovica cibule
  • Strúčik cesnaku
  • 1 dcl olivového oleja
  • 2 PL červeného vinného octu
  • 600 ml kurací vývar
  • Soľ

POSTUP:

  1. Ošúpeme si paradajky a nakrájame ich na kúsky a zbavíme semienok. Cesnak, cibuľku i papriky si nakrájame na hrubo. Pripravíme si vývar, ocot, olej. A všetko takto spoločne vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu.
  2. Takto pripravenú zmes nalejeme do misy. Osolíme, okoreníme podľa chuti. Pridať môžete aj citrónovú šťavu. Vložíme aspoň na hodinku do chladničky.
  3. Vychladenú polievku môžeme ešte doladiť nakrájanými kúskami paradajok, uhoriek, paprík i fazuľkami.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár