18 Apríl, Štvrtok
 11 °C
TOP

Pohánka so zeleninou, syrovou omáčkou a medvedím cesnakom

Má špecifickú osobitú korenistú vôňu a je známy aj pre svoje liečivé účinky. Medvedí cesnak. Legenda hovorí, že pomenovanie medvedí získal preto, lebo je prvou rastlinou, ktorú medveď zožerie po prebudení zo zimného spánku. V kuchyni ho môžeme použiť všade tam, kde zvykneme dávať pór, cesnak alebo cibuľu. Najviac vitamínov a živín si v sebe zachová, ak ho prichystáme „na studeno“. Pripravili sme si pre Vás chutný, diétny recept, za ktorý sa Vám zdravie poďakuje. Vyskúšajte Pohánku so zeleninou, syrovou omáčkou a medvedím cesnakom.

4 porcie, zdravé – diétne – chutné – rýchle varenie

INGREDIENCIE:

  • 1 dcl pohánka (dá sa nahradiť cestovinou)
  • 350 g balenie mrazená zelenina
  • 1 cibuľa
  • 1 smotana
  • 1 syr v črievku (Bambino)
  • 1 syr Niva (Rival)
  • trošku múky a mlieka (na zahustenie, nemusí byť)
  • čerstvý medvedí cesnak (v množstve podľa chuti)
  • olej, soľ, čierne korenie, rasca

POSTUP:

  1. Do 2 dcl vriacej vody dáme 1 dcl opláchnutej pohánky, povaríme 1 min. a necháme odstáť pod pokrievkou príp. zabalené v utierke, asi 20-30 min.
  2. Zatiaľ si na panvici udusíme cibuľku a mrazenú zeleninku, ochutíme soľou, korením, rascou.
  3. V druhej panvici na troške oleja pripravíme omáčku – rozpustíme tavený syr, plesňový syr Niva, rozmiešame so smotanou (môže byť zahustená so štipkou múky a mliekom).
  4. Pridáme soľ a na drobno pokrájaný čerstvý medvedí cesnak.
  5. Na tanier servírujeme pohánku, na ňu dusenú zeleninu a celé to zalejeme omáčkou.
  6. Ozdobíme nakrájaným medvedím cesnakom podľa chuti.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár