Pizzové jednohubky
Sú skvelé pre milovníkov pizze. Pizzovníky, inak nazývané aj pizzové jednohubky, sa radia medzi najobľúbenejšie párty jedlá. Sú fantastické, a pritom celkom jednoduché na prípravu. Naplniť ich môžete podľa svojej chuti, no najlepšie chutia so šunkou a syrom. Pripravte si ich podľa nášho receptu a z plechu zmiznú skôr než sa stihnete otočiť.
INGREDIENCIE:
- Kysnuté cesto
- Maslo
- Pizza korenie
- Šunka
- Paradajky
- Paprika
- Syr eidam
- Kukurica
- Vajce
POSTUP:
- Pripravíme si kysnuté cesto a ingrediencie.
- Z cesta si urobíme malé bochníky, ktoré necháme asi 10 minút podkysnúť.
- Každý bochník vyvaľkáme a potrieme maslom zmiešaným s pizza korením, naukladáme naň ingrediencie podľa chuti, napr. šunku, papriku, paradajky, kukuricu, šampiňóny, syr…
- Zrolujeme cesto a prerežeme ho na 2 alebo 3 časti, podľa veľkosti vyvaľkaného bochníka.
- Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ho vajcom, môžeme poprepichovať vidličkou povrch cesta. Pečieme pri teplote 180°C do zlatista.