22 Máj, Streda
 22 °C
TOP

Kuracia indická pochúťka

Máte radi indickú kuchyňu? Nečudo. Ponúka nespočetné množstvo variácii rôznych chutí. Nie je žiadnym tajomstvom, že základom varenia pre Indov je práve korenie. Vedeli ste ale, že práve použitím správnych korenín vie kuchár v Indii rozlíšiť až štyristo jedál a štyristo rôznych chutí? Pripravili sme si pre vás jednoduchý recept na kuraciu indickú pochúťku, ktorú musíte vyskúšať.   

INGREDIENCIE:

  • Kuracie prsia
  • 2 lyžičky paradajkového pretlaku
  • Šľahačková smotana (1 hrnček)
  • Maslo
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Polovica cibule
  • Mletá kurkuma
  • Mletý zázvor
  • Soľ
  • Chilli korenie
  • Mletá škorica
  • Čierne a kari korenie

POSTUP:

  1. Kuracie mäso si nakrájame na kúsky a vložíme do misky. Pridáme všetko korenie a poriadne zamiešame.
  2. Na panvici si medzičasom rozpustíme maslo. Nakrájame si cibuľu a spolu s cesnakom na panvici opražíme až dovtedy kým cibuľa nie je priesvitná.
  3. Na panvicu pridáme okorenené kuracie kúsky a pražíme pokiaľ kuracie mäso nie je biele.
  4. Keď už máme kuracie takmer hotové, pridáme dve lyžice paradajkového pretlaku a šľahačkovú smotanu. Silno miešame pokiaľ sa smotana s pretlakom nespojí. Potom plameň znížime a necháme variť pod pokrievkou asi 5-7 minút. Ak vám lepšie chutí hustejšia omáčka, stačí jedlo povariť o päť minút dlhšie.

Ako prílohu môžete zvoliť ryžu.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár