23 November, Sobota
 6 °C
TOP

Gnocchi s kúskom kuraťa a špenátom

Mnohí šéfkuchári o nich hovoria ako o najjemnejšom pokušení zo zemiakov. Gnocchi. Prvý recept na túto pochúťku pochádza z druhej polovice 16. storočia. V tom čase sa pripravovali z múky, strúhanky a vajec. Tie zo zemiakov, vody a múky sa rozšírili po svete až v 19. storočí. Dajú sa pripraviť na viacero spôsobov. My vám prinášame rýchly a chutný recept na Gnocchi s kúskom kuraťa a špenátom.

INGREDIENCIE: 

  • Kuracie prsia
  • Cibuľa
  • Baby špenát čerstvý
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Smotana na šľahanie
  • Soľ, čierne korenie

NA GNOCCHI:

  • Zemiaky uvarené v šupke
  • 2 vaječné žĺtka
  • 250 g hladkej múky
  • Soľ

POSTUP: 

  1. Najprv si nachystáme gnocchi. Ošúpeme si zemiaky a pretlačíme ich ako keď pripravujeme šalát. Osolíme, pridáme žĺtka z vajec a múku. Vypracujeme cesto. Vykrajujeme z neho kúsky a vytvarujeme valček. Ten nakrájame na asi rovnako veľké kúsky, ktoré vytvarujeme.
  2. Pripravíme si kuracie prsia, dôkladne ich umyjeme a ochutíme. V hlbšej panvici orestujeme cibuľu. Pridáme mäso a prudko ho opražíme z každej strany.
  3.  Mäso vyberieme a k výpeku a cibuli pridáme špenát. Listy si môžete nasekať na menšie kúsky. Pridáme cesnak, ochutíme, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou asi 15 – 20 minút. Zalejeme smotanou a necháme zhustnúť. 
  4. Pripravené gnocchi vložíme do vriacej osolenej vody asi na 3 minúty. Scedíme a dáme na tanier. Zalejeme ich omáčkou a pridáme pripravené kuracie mäso. 

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár