Domáci tatarák
Jedlo, na ktoré buď nedáte dopustiť, alebo by ste ho nikdy neochutnali. Tatarák. Podľa jednej z gastronomických teórii ho k nám vraj doniesli už stredovekí kupci. Historici však tvrdia, že vznikol až v 19. storočí v Paríži. Pomenovanie mu údajne dal jeden z francúzskych šéfkuchárov, ktorý si spomenul na legendu o Tatároch jazdiacich na „surovom mäse“. Tak, či onak, správne pripravený chutí naozaj neopísateľne. Skúste si ho ukuchtiť podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
- 600 g hovädzej sviečkovice
- 1 cibuľa
- mleté čierne korenie
- 4 ks vaječných žĺtkov
- 1 PL worčestrová omáčka
- soľ
- 1 PL horčice a kečupu
- hrianky
- cesnak
POSTUP:
- Umyjeme si mäso a osušíme ho. Následne ho poriadne ostrým nožom naškrabeme do misky. Zmiešame so všetkými ingredienciami, vrátane nakrájanej cibule. Okoreníme a osolíme podľa chuti.
- Z chleba si pripravíme hrianky, buď na oleji na panvici alebo v hriankovači. Hrianky potrieme cesnakom a pripraveným tatarákom.