21 Máj, Utorok
 23 °C
TOP

Domáci tatarák

Jedlo, na ktoré buď nedáte dopustiť, alebo by ste ho nikdy neochutnali. Tatarák. Podľa jednej z gastronomických teórii ho k nám vraj doniesli už stredovekí kupci. Historici však tvrdia, že vznikol až v 19. storočí v Paríži. Pomenovanie mu údajne dal jeden z francúzskych šéfkuchárov, ktorý si spomenul na legendu o Tatároch jazdiacich na „surovom mäse“. Tak, či onak, správne pripravený chutí naozaj neopísateľne. Skúste si ho ukuchtiť podľa nášho receptu. 

INGREDIENCIE:

  • 600 g hovädzej sviečkovice
  • 1 cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • 4 ks vaječných žĺtkov
  • 1 PL worčestrová omáčka 
  • soľ
  • 1 PL horčice a kečupu
  • hrianky 
  • cesnak

POSTUP:

  1. Umyjeme si mäso a osušíme ho. Následne ho poriadne ostrým nožom naškrabeme do misky. Zmiešame so všetkými ingredienciami, vrátane nakrájanej cibule. Okoreníme a osolíme podľa chuti. 
  2. Z chleba si pripravíme hrianky, buď na oleji na panvici alebo v hriankovači. Hrianky potrieme cesnakom a pripraveným tatarákom.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár