25 Apríl, Štvrtok
 10 °C
TOP

Cviklové fusilli s kuracím mäsom a nivou

Vedeli ste, že na svete existuje okolo tristo druhov cestovín? Hovorilo sa, že ich do Európy priniesol taliansky cestovateľ Marco Polo, ale v skutočnosti tu boli dávno predtým. Asi 400 rokov pred našim letopočtom už patrili do jedálnička Etruskov. Číňania ich poznali vraj ešte oveľa skôr. Medzi najpopulárnejšie patria aj Fusilli. Svojim špirálovitým tvarom veľmi nápadne pripomínajú obyčajnú skrutku. To je tiež jedno z tajomstiev, prečo na týchto cestovinách skvele drží omáčka. Prinášame Vám recept na cviklové fusilli s kuracím mäsom a nivou.

INGREDIENCIE:

  • 400 g cestoviny (fusilli, penne…)
  • 500 g varená cvikla
  • 180 ml 33% sladká smotana
  • 5 PL kyslej smotany
  • soľ, korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • malá cibuľa
  • olivový olej
  • 300 g kuracie prsia
  • syr niva (alebo iný podľa chuti) na posypanie

POSTUP:

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
  2. Na hlbšej panvici (wok) si na olivovom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak.
  3. Pridáme na jemno nastrúhanú cviklu, osolíme, okoreníme a 10 minút restujeme.
  4. Potom pridáme sladkú smotanu a varíme ďalších 10-15 minút, kým sa nám smotana zredukuje.
  5. Takto pripravenú zmes zmiešame s cestovinami a primiešame kyslú smotanu.
  6. Medzitým si pripravíme kuracie mäso, ktoré nakrájame, osolíme, posypeme červenou paprikou a opečieme na panvici.
  7. Cestoviny podávame spolu s kuracím mäsom a so strúhanou nivou.

Prajeme dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár