22 Máj, Streda
 22 °C
TOP

Bryndzové jednohubky z listkového cesta

Májovú bryndzu odborníci nazývajú aj biele zlato. Ovečky pri paši totiž prežívajú gurmanské zážitky vďaka čerstvej tráve, ktorá je v máji najbohatšia na živiny. Práve preto je v tomto mesiaci bryndza skutočný unikát a probiotický zázrak. Použiť ju nemusíte len do halušiek či pirôh. Pripravili sme si pre vás recept na rýchle a chutné jednohubky, ktorými potešíte nielen svoju rodinu, ale určite aj návštevu.

INGREDIENCIE:

  • 400 g lístkové cesto
  • 250 g májovej bryndze
  • 2 menšie zemiaky
  • 1 mladá cibuľka
  • Vajce

POSTUP:

  1. Lístkové cesto si rozvaľkáme. Pripravíme si bryndzovú plnku. Zemiaky umyjeme a dáme ich uvariť. Nakrájame si mladú cibuľku, pretlačíme zemiaky a všetko zmiešame dokopy s bryndzou. 
  2. Cesto, ktoré sme si rozvaľkali potrieme vajíčkom. Vykrojíme formičkou, podľa tvaru, aký chceme, prípadne pohárom, ak chceme kolieska. Na každé druhé vykrojené časti dáme plnku a následne prikryjeme druhou časťou. Okraje vždy jemne zatlačte, aby plnka nevychádzala. Ak máte chuť, navrch môžete poukladať aj olivy.
  3. Všetky kúsky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 190°C asi 15 minút. 

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár