Bryndzové jednohubky z listkového cesta
Májovú bryndzu odborníci nazývajú aj biele zlato. Ovečky pri paši totiž prežívajú gurmanské zážitky vďaka čerstvej tráve, ktorá je v máji najbohatšia na živiny. Práve preto je v tomto mesiaci bryndza skutočný unikát a probiotický zázrak. Použiť ju nemusíte len do halušiek či pirôh. Pripravili sme si pre vás recept na rýchle a chutné jednohubky, ktorými potešíte nielen svoju rodinu, ale určite aj návštevu.
INGREDIENCIE:
- 400 g lístkové cesto
- 250 g májovej bryndze
- 2 menšie zemiaky
- 1 mladá cibuľka
- Vajce
POSTUP:
- Lístkové cesto si rozvaľkáme. Pripravíme si bryndzovú plnku. Zemiaky umyjeme a dáme ich uvariť. Nakrájame si mladú cibuľku, pretlačíme zemiaky a všetko zmiešame dokopy s bryndzou.
- Cesto, ktoré sme si rozvaľkali potrieme vajíčkom. Vykrojíme formičkou, podľa tvaru, aký chceme, prípadne pohárom, ak chceme kolieska. Na každé druhé vykrojené časti dáme plnku a následne prikryjeme druhou časťou. Okraje vždy jemne zatlačte, aby plnka nevychádzala. Ak máte chuť, navrch môžete poukladať aj olivy.
- Všetky kúsky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 190°C asi 15 minút.