Bravčové na divoko
Aj vám sa zbiehajú slinky už len pri pomyslení na rezne, či steak? Odborníci tvrdia, že mäso by sme pri správnej výžive mali mať na tanieri aspoň dvakrát do týždňa. Je pre nás dobrým zdrojom rozličných živín a ľudské telo je od prírody prispôsobené na konzumovanie jedál zo živočíšnych zdrojov. Dôležité sú pri ňom porcie, druh, ale aj spôsob prípravy. My sme si pre vás nachystali recept na bravčové mäso na divoko, po ktorom zostanú po obede všetky taniere prázdne.
INGREDIENCIE:
- 500 g pliecko bravčové
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- masť bravčová
- 2-3 ks list bobkový
- 2 ks mrkva
- 2 ks petržlen
- korenie čierne mleté
- soľ
- korenie na divinu
- šťava paradajková
- víno červené
POSTUP:
- Na rozpustenej masti si opražíme nakrájanú cibuľu. Pred koncom praženia pridáme nakrájaný cesnak, na kocky nakrájané mäso, bobkový list.
- Všetko dochutíme korením na divinu, čiernym korením, soľou a podlejeme paradajkovou šťavou a červeným vínom.
- Na kolieska si nakrájame mrkvu a petržlen. Pridáme do zmesi a dusíme do zmäknutia. Podľa potreby ešte podlejeme paradajkovou šťavou a vínom. Šťavu nie je potrebné ničím zahusťovať. Podávame so zemiakmi, hranolkami alebo ryžou.