23 November, Sobota
 2 °C
TOP

Bavorské pečené koleno

Mäkké, šťavnaté a s chrumkavou kôrkou. Jedlo krčiem a hostincov. Jedlo, ktorým nasýtite každého poriadneho jedáka a už len pri pohľade na fotku neviete udržať slinky na uzde.  
Pečené bavorské koleno môžeme zaradiť medzi top pečené mäsové špeciality. Pridajte k nemu zemiaky, či kapustu, pripravte si ho podľa nášho receptu a doma Vás zaručene budú nosiť na rukách

INGREDIENCIE:

  • 1 bavorské zadné koleno
  • morská soľ v mlynčeku
  • čierne korenie mlynčeku
  • 2 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • nové korenie
  • 6 bobkových listov
  • 2 lyžice medu
  • 500 ml svetlého piva
  • 400 g malých zemiakov
  • olivový olej
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 400 g kyslej kapusty

POSTUP:

  1. Bavorské koleno umyjeme, kožu na kolene narežeme do tvaru mriežky.
  2. Dáme do zapekacej misy, ochutíme soľou a čiernym korením, z oboch strán.
  3. Okolo pridáme nakrájané 2 cibule na mesiačiky, celé struky cesnaku, ktoré mierne roztlačíme, pridáme nové korenie, bobkový list .
  4. Koleno prelejeme medom, podlejeme svetlým pivom.
  5. Takto pripravené koleno dáme do rúry piecť na 200 stupňov, približne na dve hodiny.
  6. Počas celého pečenia polievame koleno vlastným výpekom a šťavou, aby mäso bolo chrumkavé a šťavnaté.
  7. Medzitým si pripravíme malé zemiaky, ktoré pokrájame na polovicu, alebo štvrtinky.
  8. Ochutíme čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom.
  9. Predohrejeme si panvicu, ktorú potrieme olivovým olejom a nakrájame lahôdkovú cibuľku.
  10. Cibuľku prihodíme na panvicu, pražíme, precedenú kyslú kapustu nasekáme, priložíme na panvicu ku pražiacej sa cibuľke, ochutíme soľou a čiernym korením.
  11. Prihodíme dva bobkové listy a restujeme.
  12. Po hodine pečenia pridáme k pečenému kolenu pripravené zemiaky a ďalej pečieme v rúre s kolenom.
  13. Po hodinke vyberieme z rúry misu s kolenom a zemiakmi ,
  14. Naservírujeme s kyslou kapustou a posypeme s nadrobno nakrájanou vňaťou zelenej cibuľky.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ 🙂

Odoslať komentár