Pripravte si mini Pavlovky
Je ľahká ako pierko a aj preto na ňu mnohí nedajú dopustiť. Pavlova torta je skvelou pochúťkou. Jej príprava je ale zdĺhavá a pre niektorých aj poriadne náročná. Našťastie existuje aj jej jednoduchšia verzia. Vyskúšajte si pripraviť mini Pavlovky. Majú takú istú bohatú chuť, no na ich prípravu vynaložíte menšiu námahu. Skúste to podľa nášho receptu.
INGREDIENCIE:
- 240 g krupicového cukru
- 4 bielka
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička octu
Na krém:
- 300 ml smotany na šľahanie
- 100 g mascarpone
- Polievková lyžica Lemond curd ( citrónový krém) – môžete nahradiť aj vaječným likérom
POSTUP:
- Vyhrejeme si rúru na 110 stupňov. Do bielkov pridáme trošku soli. Začneme pomaličky šľahať. Po chvíľke pridávame cukor a šľaháme rýchlejšie. Ak máme sneh poriadne vyšľahaný, pridáme kukuričný škrob i ocot a premiešame.
- Plech si vystelieme papierom na pečenie. Cesto si dáme do vrecúška so špičkou a na papier vytvarujeme tortičky. Začneme spodkom a následne ťaháme vrch. Pečieme asi jeden a pol hodiny. Necháme vychladnúť.
- Zatiaľ si nachystáme krém. Spravíme si šľahačku, do ktorej následne zašľaháme Mascarpone a lemon curd alebo vaječný likér.
- Naplníme cukrárenské vrecko a naplníme tortičky krémom. Ozdobiť môžete ovocím či posýpkou.