Gnocchi s kúskom kuraťa a špenátom
Mnohí šéfkuchári o nich hovoria ako o najjemnejšom pokušení zo zemiakov. Gnocchi. Prvý recept na túto pochúťku pochádza z druhej polovice 16. storočia. V tom čase sa pripravovali z múky, strúhanky a vajec. Tie zo zemiakov, vody a múky sa rozšírili po svete až v 19. storočí. Dajú sa pripraviť na viacero spôsobov. My vám prinášame rýchly a chutný recept na Gnocchi s kúskom kuraťa a špenátom.
INGREDIENCIE:
- Kuracie prsia
- Cibuľa
- Baby špenát čerstvý
- 3 strúčiky cesnaku
- Smotana na šľahanie
- Soľ, čierne korenie
NA GNOCCHI:
- Zemiaky uvarené v šupke
- 2 vaječné žĺtka
- 250 g hladkej múky
- Soľ
POSTUP:
- Najprv si nachystáme gnocchi. Ošúpeme si zemiaky a pretlačíme ich ako keď pripravujeme šalát. Osolíme, pridáme žĺtka z vajec a múku. Vypracujeme cesto. Vykrajujeme z neho kúsky a vytvarujeme valček. Ten nakrájame na asi rovnako veľké kúsky, ktoré vytvarujeme.
- Pripravíme si kuracie prsia, dôkladne ich umyjeme a ochutíme. V hlbšej panvici orestujeme cibuľu. Pridáme mäso a prudko ho opražíme z každej strany.
- Mäso vyberieme a k výpeku a cibuli pridáme špenát. Listy si môžete nasekať na menšie kúsky. Pridáme cesnak, ochutíme, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou asi 15 – 20 minút. Zalejeme smotanou a necháme zhustnúť.
- Pripravené gnocchi vložíme do vriacej osolenej vody asi na 3 minúty. Scedíme a dáme na tanier. Zalejeme ich omáčkou a pridáme pripravené kuracie mäso.