Osviežte sa jahodovým dezertom
Horúčavy nás tento týždeň pekne potrápili. Nič nepadne lepšie ako doplniť si energiu sviežim, studeným a farebným dezertom. Pripravili sme si pre vás recept na jahodovú lahôdku, ktorá poteší nejeden mlsný jazýček.
INGREDIENCIE:
- 200 g maslových sušienok
- 80 g masla
- Javorový sirup
- 500 g Mascarpone
- 100 g práškového cukru
- 250 ml smotana na šľahanie
- Jedna biela čokoláda
- 250 g jahôd
- Tortové želé – červené
POSTUP:
- Maslové sušienky čo najviac rozdrvíme. Zmiešame ich s rozpusteným maslom a pridáme lyžicu javorového sirupu. Cesto vylejeme do tortovej formy a vložíme do chladničky.
- Šľahačku vyšľaháme na krém a vložíme do chladničky.
- Zmiešame si mascarpone s cukrom a rozpustenou no vychladenou bielou čokoládou. Jemne primiešame šľahačkový krém a navrstvíme na korpus. Aspoň na 2 hodiny vložíme do chladničky.
- Podľa návodu na obale pripravíme červené tortové želé a necháme vychladnúť – na izbovú teplotu, aby úplne nestuhlo. Jahody narežeme a nakrájame na tortu. Zalejeme vlažným želé. Celý dezert vložíme ešte do chladničky minimálne na hodinu.