16 Apríl, Utorok
 9 °C
TOP

Osviežte sa jahodovým dezertom

Horúčavy nás tento týždeň pekne potrápili. Nič nepadne lepšie ako doplniť si energiu sviežim, studeným a farebným dezertom. Pripravili sme si pre vás recept na jahodovú lahôdku, ktorá poteší nejeden mlsný jazýček.

INGREDIENCIE:

  • 200 g maslových sušienok
  • 80 g masla
  • Javorový sirup
  • 500 g Mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • Jedna biela čokoláda
  • 250 g jahôd
  • Tortové želé – červené

POSTUP:

  1. Maslové sušienky čo najviac rozdrvíme. Zmiešame ich s rozpusteným maslom a pridáme lyžicu javorového sirupu. Cesto vylejeme do tortovej formy a vložíme do chladničky.
  2. Šľahačku vyšľaháme na krém a vložíme do chladničky.
  3. Zmiešame si mascarpone s cukrom a rozpustenou no vychladenou bielou čokoládou. Jemne primiešame šľahačkový krém a navrstvíme na korpus. Aspoň na 2 hodiny vložíme do chladničky.
  4. Podľa návodu na obale pripravíme červené tortové želé a necháme vychladnúť – na izbovú teplotu, aby úplne nestuhlo. Jahody narežeme a nakrájame na tortu. Zalejeme vlažným želé. Celý dezert vložíme ešte do chladničky minimálne na hodinu.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂 

Odoslať komentár