21 December, Sobota
 3 °C
TOP

Tofu na zelenine s ázijskou omáčkou

Tofu je častým terčom vtipov hlavne pre ľudí, ktorí majú radi mäso. Pravdou ale je, že je to doslova zdravie v kocke. Vďaka vysokej výživovej hodnote sa mu ušiel aj prívlastok sójové mäso. Chuťovo je neutrálne, a práve preto sa hodí ku každému jedlu. V okamihu vie nasať chuť i arómu akejkoľvek pridanej prísady a vždy tak prekvapí svojou novou chuťou. Pripravili sme si pre vás recept na rýchle tofu na zelenine s domácou ázijskou omáčkou.

INGREDIENCIE:

  • 1 balenie tofu
  • cibuľa
  • 2-3  mrkvy
  • fazuľové struky
  • polovica menšieho póru
  • oregano, bazalka
  • soľ
  • olivový olej

NA ÁZIJSKÚ OMÁČKU

  • 100 ml ostrý kečup
  • 2 ČL mletá sladká paprika
  • 2,5 ČL kajenská paprika
  • 1/2 ks chilli paprika
  • 20 kvapiek sójová omáčka
  • 20 kvapiek worčestrová omáčka

POSTUP:

  1. Omáčku si pripravíme jednoduchým spôsobom. Do misky vylejeme kečup a zmiešame všetky pripravené ingrediencie.
  2. Pripravíme si zeleninu a nakrájame tofu  na kocky. Najprv si mierne opečieme cibuľku, pridáme fazuľové struky, oregano, bazalku. Keď je už mrkva mäkká, pridáme tofu, minútku opečieme a podlejeme troškou vody.
  3. Pridáme pripravenú ázijskú omáčku, chvíľu povaríme, posypeme sezamom a máme hotovo.
  4. Podávame so zeleninou, prípadne s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár