Tofu na zelenine s ázijskou omáčkou
Tofu je častým terčom vtipov hlavne pre ľudí, ktorí majú radi mäso. Pravdou ale je, že je to doslova zdravie v kocke. Vďaka vysokej výživovej hodnote sa mu ušiel aj prívlastok sójové mäso. Chuťovo je neutrálne, a práve preto sa hodí ku každému jedlu. V okamihu vie nasať chuť i arómu akejkoľvek pridanej prísady a vždy tak prekvapí svojou novou chuťou. Pripravili sme si pre vás recept na rýchle tofu na zelenine s domácou ázijskou omáčkou.
INGREDIENCIE:
- 1 balenie tofu
- cibuľa
- 2-3 mrkvy
- fazuľové struky
- polovica menšieho póru
- oregano, bazalka
- soľ
- olivový olej
NA ÁZIJSKÚ OMÁČKU
- 100 ml ostrý kečup
- 2 ČL mletá sladká paprika
- 2,5 ČL kajenská paprika
- 1/2 ks chilli paprika
- 20 kvapiek sójová omáčka
- 20 kvapiek worčestrová omáčka
POSTUP:
- Omáčku si pripravíme jednoduchým spôsobom. Do misky vylejeme kečup a zmiešame všetky pripravené ingrediencie.
- Pripravíme si zeleninu a nakrájame tofu na kocky. Najprv si mierne opečieme cibuľku, pridáme fazuľové struky, oregano, bazalku. Keď je už mrkva mäkká, pridáme tofu, minútku opečieme a podlejeme troškou vody.
- Pridáme pripravenú ázijskú omáčku, chvíľu povaríme, posypeme sezamom a máme hotovo.
- Podávame so zeleninou, prípadne s ryžou.