Panenka na nivovej omáčke
Ak hľadáte rýchly recept z panvice na víkend, ste na správnom mieste. Panenka je obľúbeným druhom bravčového mäsa kvôli svojej šťavnatosti i jemnosti. I keď jej jednoduchá príprava trvá iba chvíľku, úspech kuchára je zaručený. Pripravili sme si pre vás recept na bravčovú panenku na výbornej nivovej omáčke, ktorá z tanierov zmizne skôr než sa stihnete otočiť.
INGREDIENCIE:
- Bravčová panenka
- 200 g syr Niva
- 50 g maslo
- Soľ
- Smotana sladká
- Mleté čierne korenie
POSTUP:
- Bravčovú panenku si umyjeme, odstránime z nej blany, nakrájame na kúsky hrubé asi približne jeden a pol centimetra.
- Malú lyžičku oleja si zohrejme na panvici. Mäso si dochutíme – okoreníme, osolíme a dáme na panvicu. Z každej strany ho opekáme približne tri minútky a vyberieme von. Malo by byť po rozkrojení ešte ružové.
- Keď z panvice mäso vyberieme, do výpeku, ktorý ostal v nej vhodíme kus masla. Keď sa roztopí, prilejeme smotanu a na malé kúsky rozdrvenú nivu. Omáčku miešame až kým nezhnuste. Ak by sa tak nedialo, trošku zahustíme múkou.
- Ako prílohu môžete zvoliť pečené, či varené zemiaky alebo ryžu. Chuť jedla výborne dopĺňa aj uvarená brokolica.