07 Október, Piatok
 11 °C
TOP

Panenka na nivovej omáčke

Ak hľadáte rýchly recept z panvice na víkend, ste na správnom mieste. Panenka je obľúbeným druhom bravčového mäsa kvôli svojej šťavnatosti i jemnosti. I keď jej jednoduchá príprava trvá iba chvíľku, úspech kuchára je zaručený. Pripravili sme si pre vás recept na bravčovú panenku na výbornej nivovej omáčke, ktorá z tanierov zmizne skôr než sa stihnete otočiť.

INGREDIENCIE:

  • Bravčová panenka
  • 200 g syr Niva
  • 50 g maslo
  • Soľ
  • Smotana sladká
  • Mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Bravčovú panenku si umyjeme, odstránime z nej blany, nakrájame na kúsky hrubé asi približne jeden a pol centimetra.
  2. Malú lyžičku oleja si zohrejme na panvici. Mäso si dochutíme – okoreníme, osolíme a dáme na panvicu. Z každej strany ho opekáme približne tri minútky a vyberieme von. Malo by byť po rozkrojení ešte ružové.
  3. Keď z panvice mäso vyberieme, do výpeku, ktorý ostal v nej vhodíme kus masla. Keď sa roztopí, prilejeme smotanu a na malé kúsky rozdrvenú nivu. Omáčku miešame až kým nezhnuste. Ak by sa tak nedialo, trošku zahustíme múkou.
  4. Ako prílohu môžete zvoliť pečené, či varené zemiaky alebo ryžu. Chuť jedla výborne dopĺňa aj uvarená brokolica.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár