22 December, Nedeľa
 -0 °C
TOP

Vkladané nebíčko v ústach

Ak hľadáte rýchly a pritom chutný víkendový obed, ktorého príprava Vám neukradne veľa z voľného času, ste na správnej adrese. Pripravili sme si pre Vás recept na vkladané mäsové nebíčko v ústach. Napriek tomu, že jeho príprava netrvá dlho, olizuje sa po ňom nejeden gurmán.

INGREDIENCIE:

  • kuracie prsia
  • 2 – 3 rajčiny
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • Suchá saláma alebo anglická slanina
  • syr podľa chuti (mozzarella, eidam, gounda)
  • Cibuľa

POSTUP

  1. Kuracie prsia narežeme zhora zárezmi – pár centimetrov od seba. Nasolíme ich a okoreníme. Ošupeme si cesnak a pretlačíme ho. Potrieme ním plátky mäsa.
  2. Syr, paradajky, cibuľu, salámu alebo slaninu si nakrájame na plátky. Do každého jedného zárezu v mäse vložíme po jednom kúsku z každého.
  3. Pekáč si potrieme olejom. Kuracie prsia poukladáme vedľa seba na pekáč. Zvyšok cibule pokojne rozsypeme navrch. Pečieme pri 180°C asi 40 minút. Odporúčame mäso prikryť hneď zo začiatku alobalom, aby sa nevysušilo.

Ak chcete mať aj omáčku. Stačí vziať majonézu. Pridajte k nej cesnak a vylejte ju na mäso.

Prílohu si zvoľte podľa chuti. Mäso najlepšie chutí s ryžou, zemiakmi, ale určite si ho vychutnáte aj len so zeleninou.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár