Mini pagáčiky z bieleho zlata
Kedy si ju dopriať, ak nie teraz? Bryndza. Je súčasťou nášho národného dedičstva, pýši sa pomenovaním „biele zlato“ a v máji je podľa odborníkov skutočným zázrakom. Môže za to svieža jarná tráva, ktorú ovce spásli a vďaka nej obsahuje ich mlieko množstvo probiotických a prospešných látok. Pripravili sme si pre vás recept na výbornú chuťovku – mini bryndzové pagáčiky, ktoré z taniera zmiznú skôr, než sa stihnete otočiť.
INGREDIENCIE:
- 250g bryndze
- 250 g palmarín
- 250 g polohrubej múky
- soľ
POSTUP:
- Všetky suroviny si zmiešajte dokopy. Cesto následnej odložte na hodinku do chladničky.
- Potom cesto vyvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktoré poukladáme na plech. Pokojne môžete aj tesne vedľa seba. Potrieme ich vajíčkom a posypeme ich ľubovoľnými semienkami.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov, približne 15-20 minút.