27 December, Piatok
 -3 °C
TOP

Chutné tofu na zelenine

Raz si na palube lode Číňania varili takzvanú polievku „go“ z mletej sóje. Do hrnca im šplechla morská voda a vyzrážala vypenenú bielkovinu do jemných hrudiek. Ochutnali ich a začali objav zdokonaľovať. Takto podľa legendy vzniklo tofu. Dnes je populárnou potravinou so širokou škálou benefitov. Je známe bohatým obsahom bielkovín, nízkym množstvom tukov a sacharidov. Vegetariáni tvrdia, že im dokáže nahradiť aj mäso. Preto si vyslúžilo prezývku aj mäso bez kostí. Pripravili sme si pre Vás recept na skvelé tofu so zeleninou, ktoré jednoducho musíte ochutnať.

INGREDIENCIE:

  • Tofu
  • Cesnak
  • Červená a biela cibuľa
  • Paprika
  • Cherry paradajky
  • Olivový olej
  • Vínny ocot
  • Sójová omáčka
  • Worčestrová omáčka

Koreniny:

  • sladká paprika
  • kurkuma
  • majorán
  • rasca
  • chilli
  • korenie, soľ

POSTUP:

  1. Nakrájame tofu na kocky a vložíme do misky. Pridáme aj pretlačený cesnak, nakrájanú červenú a bielu cibuľu, papriku, cherry paradajky (+ zeleninu podľa chuti). Zalejeme olivovým olejom, vínnym octom a polejeme sójovou a worčestrovou omáčkou. Pridáme tiež koreniny: sladká paprika, kurkuma, majorán, rasca, chilli, korenie, soľ a celé to poriadne zamiešame a necháme odležať (kľudne aj celú noc v chladničke). Množstvo jednotlivých surovín si upravte podľa chuti. Prudko opečieme a miešame na panvici.
  2.  Po 10 minútach pridáme vodu, zakryjeme a varíme na miernom ohni 15 minút. Podávame s ryžou.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár