Steaky z tuniaka s fazuľkou a kukuričkou
V love tuniaka sú priekopníkmi japonskí rybári. V krajine vychádzajúceho slnka sú vraj veľmi populárne jedlá z tuniaka. A skutočnosť, že medzi Japoncami je rekordný počet storočných ľudí, potvrdzuje, že tuniak je naozaj zdravý. Je členom rodiny makrel, ktorých mierna chuť a vynikajúca štruktúra mäsa inšpirujú nejedného šéfkuchára. S nami si ho aj vy doma pripravíte tak, že mu nikto neodolá.
INGREDIENCIE:
- steaky z tuniaka
- olivový olej
- maslo
- zelené fazuľky
- kukurica
- korenie
POSTUP:
- Steaky z tuniaka po oboch stranách osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Opečieme ich po oboch stranách na panvici tak, aby boli stredne prepečené.
- Na každý steak položíme plátok masla a preložíme ich na tanier. Prikryjeme alobalom a necháme krátko odpočívať.
- Fazuľové lusky si opečieme na masle do chrumkava, osolené a okorenené mletým.
- Čiernym korením. Kukuričku si uvaríme a opečieme na masle.