19 Apríl, Piatok
 3 °C
TOP

Steaky z tuniaka s fazuľkou a kukuričkou

V love tuniaka sú priekopníkmi japonskí rybári. V krajine vychádzajúceho slnka sú vraj veľmi populárne jedlá z tuniaka. A skutočnosť, že medzi Japoncami je rekordný počet storočných ľudí, potvrdzuje, že tuniak je naozaj zdravý. Je členom rodiny makrel, ktorých mierna chuť a vynikajúca štruktúra mäsa inšpirujú nejedného šéfkuchára. S nami si ho aj vy doma pripravíte tak, že mu nikto neodolá.

INGREDIENCIE:

  • steaky z tuniaka
  • olivový olej
  • maslo
  • zelené fazuľky
  • kukurica
  • korenie

POSTUP:

  1. Steaky z tuniaka po oboch stranách osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Opečieme ich po oboch stranách na panvici tak, aby boli stredne prepečené.
  2. Na každý steak položíme plátok masla a preložíme ich na tanier. Prikryjeme alobalom a necháme krátko odpočívať.
  3. Fazuľové lusky si opečieme na masle do chrumkava, osolené a okorenené mletým.
  4. Čiernym korením. Kukuričku si uvaríme a opečieme na masle.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár