14 Október, Pondelok
 11 °C
TOP

Zapečená zelená špargľa so slaninou a parmezánom

Hovorí sa jej aj kráľovná jarnej kuchyne. Jej sezóna totiž trvá od apríla do júna. Špargľa. Je plná antioxidantov a má protizápalové vlastnosti. Ako liečivo sa používa už 2500 rokov. Okrem toho, že je lahodná a bohatá na vitamíny a minerály, má len minimum kalórii. Je teda vhodná aj na jarnú očistu. Pripravte si zapečenú špargľu so slaninou a parmezánom podľa nášho receptu.

INGREDIENCIE:

  • Zelená špargľa
  • Parmezán
  • Anglická slaninka 
  • Maslo
  • 1 vaječný žĺtok
  • Sladká smotana
  • Šťava z citrónu

NA PRÍLOHU:

  • Šalátový mix
  • Olivový olej
  • Cherry paradajky
  • Šalátová uhorka
  • Balsamico
  • Med
  • Kremžská horčica

POSTUP:

  1. Spodné časti špargle oškrabeme, tvrdé konce odrežeme. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Dáme do osolenej vriacej vody a povaríme asi 20 minút.
  2. Vezmeme si zapekaciu misu. Potrieme spodok i boky obyčajným maslom. Najprv uložíme špargľu. Na ňu naukladáme nakrájané pásiky slaninky. Smotanu rozmiešame so žĺtkom. Vylejeme na špargľu so slaninou. Posypeme nastrúhaným parmezánom. Vložime do rúry vyhriatej na 200° na asi 10 minút. 
  3. Zatiaľ si pripravíme prílohu. Šalátový mix si umyjeme. Nakrájame paradajky a uhorku. Zmiešame dokopy. 
  4. Pripravíme si medovo-horčicovú zálievku. 4 lyžice olivového oleja zmiešame s jednou lyžicou balsamica, 1 lyžicou medu a 2 čajovými lyžicami horčice. Poriadne vymiešame a zalejeme pripravený šalát. Naservírujeme spolu s hotovou špargľou na tanier. 

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár