Upečte si super rýchly broskyňovo čučoriedkový koláč
Aký by to už bol víkend bez voňavého koláčika. Náš super rýchly recept isto ocenia všetky aj tie menej skúsené gazdinky. A verte, že sa po ňom len tak zapráši.
Na tento výborný ovocný koláč budete potrebovať len zopár ingrediencií a nezostane vám po ňom kopec špinavého riadu. Všetky suroviny zmiešate v jednej mise. Jeho príprava vám nezaberie viac ako 15 minút a potom už len vložiť do rúry a budete mať hotovo.
Suroviny: /množstvo múky a cukru odmeriate v tégliku, ktorý vám zostal od jogurtu/
2 tégliky bieleho jogurtu /150ml/, 2 vajcia, 1 a 1/2 téglika krupicového cukru, 3 tégliky polohrubej múky,
1 prášok do pečiva, štipka soli, ovocie /zaváranina/ – my sme použili broskyne a čučoriedky
Postup: /na koláčik sme použili plech na pečenie s rozmerom 25x35cm/
Zavárané ovocie necháme odkvapkať na sitku.
Rúru vyhrejeme na 175 stupňov.
Vo väčšej miske zmiešame biely jogurt a vajcia, pridáme krupicový cukor. Potom prisypeme múku, prášok do pečiva a štipku soli. Všetko dôkladne zamiešame.
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a poukladáme naň broskyne a voľné miesta medzi broskyňami vyplníme čučoriedkami. Pečieme približne 40 až 45 minút.
Náš tip:
Približne päť minút pred dopečením sme koláčik posypali lupienkami mandlí.
FOTO: RENÁTA KOPÁČOVÁ