21 December, Sobota
 4 °C
TOP

Upečte si super rýchly broskyňovo čučoriedkový koláč

Aký by to už bol víkend bez voňavého koláčika. Náš super rýchly recept isto ocenia všetky aj tie menej skúsené gazdinky. A verte, že sa po ňom len tak zapráši.

Na tento výborný ovocný koláč budete potrebovať len zopár ingrediencií a nezostane vám po ňom kopec špinavého riadu. Všetky suroviny zmiešate v jednej mise. Jeho príprava vám nezaberie viac ako 15 minút a potom už len vložiť do rúry a budete mať hotovo.

Suroviny: /množstvo múky a cukru odmeriate v tégliku, ktorý vám zostal od jogurtu/

2 tégliky bieleho jogurtu /150ml/, 2 vajcia, 1 a 1/2 téglika krupicového cukru, 3 tégliky polohrubej múky,

1 prášok do pečiva, štipka soli, ovocie /zaváranina/ – my sme použili broskyne a čučoriedky

Postup: /na koláčik sme použili plech na pečenie s rozmerom 25x35cm/

Zavárané ovocie necháme odkvapkať na sitku.

Rúru vyhrejeme na 175 stupňov.

Vo väčšej miske zmiešame biely jogurt a vajcia, pridáme krupicový cukor. Potom prisypeme múku, prášok do pečiva a štipku soli. Všetko dôkladne zamiešame.

Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a poukladáme naň broskyne a voľné miesta medzi broskyňami vyplníme čučoriedkami. Pečieme približne 40 až 45 minút.

Náš tip:

Približne päť minút pred dopečením sme koláčik posypali lupienkami mandlí.

FOTO: RENÁTA KOPÁČOVÁ

Odoslať komentár