22 Máj, Streda
 20 °C
TOP

SLADKÝ KÚSOK TALIANSKA

Ak sa opýtate ľudí z rôznych krajín, aký taliansky dezert poznajú, väčšina z nich odpovie Tiramisu. Recept bol vraj vynájdený v 60-tych rokoch v reštaurácii Alle Beccherie v Treviso. Upiekol ho šéfkuchár Roberto Linguanotto. Kolegovia mu vraj neskôr vyčítali, že dezert vymyslel, pretože ho museli dookola pripravovať. Odvtedy si totiž zákazníci iný vraj nepýtali. Vďaka nášmu receptu si „kúsok Talianska“ môžete vychutnať aj doma.

INGREDIENCIE:

  • 5 kusov vajec
  • 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru
  • 500 gramov Mascarpone
  • Balíček dlhých cukrárskych piškót
  • 1 dcl Amaretta
  • 1 polievkovú lyžicu kakaa
  • 1 poriadne silná šálka kávy

POSTUP:

  1. Vezmite si dve misky. Oddeľte do nich žĺtky od bielkov.
  2. Bielka si vyšľahajte na tuhý sneh. Do žĺtkov pridajte cukor a šľahajte, až kým sa úplne neroztopí.
  3. Pridajte mascarpone, ktoré zamiešajte do krému zo žĺtka.
  4. Opatrne pridajte sneh, miešajte tak, aby v ňom ostalo čo najviac vzduchu.
  5. Pripravenú a vychladenú šálku kávy zmiešajte s Amarettom a nalejte do misky, ktorá je dostatočne hlboká.
  6. Do tejto zmesi postupne namáčajte jednu piškótu za druhou z oboch strán – iba krátko, aby sa nerozmočili a ukladajte do hranatej misky.
  7. Keď uložíte prvú vrstvu, naneste na ňu polovicu krému.
  8. Navrch opäť naukladajte piškóty a opäť naneste druhú polovicu krému.
  9. Dezert posypte preosiatym kakaom a vložte na noc do chladničky.

Prajeme Vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár