02 Máj, Štvrtok
 21 °C
TOP

Šťavnaté kuracie na tmavej sójovej omáčke

Tmavá sójová omáčka je základom čínskej kuchyne a používa sa už viac ako 2200 rokov. Nad slanou chuťou v nej prevažuje sladká. Singapurskí vedci tvrdia, že má priaznivé účinky na naše zdravie. Obsahuje desaťkrát viac antioxidantov ako napríklad červené víno. Zlepšuje tok krvi, pomáha bojovať proti črevným baktériám a posilňuje imunitu. Pripravte si šťavnaté kuracie mäso s tmavou sójovou omáčkou podľa nášho receptu.

INGREDIENCIE:

  • Kuracie prsia
  • Tmavá sójová omáčka
  • Soľ
  • Korenie
  • Cibuľa (voliteľné)
  • Hladká múka na zahustenie

POSTUP:

  1. Mäso si umyjeme a nakrájame na kocky alebo na rezančeky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. V hrnci si zohrejeme trošku oleja, pridáme cibuľu (nemusí byť) a mäso. Pokvapkáme tmavou sójovou omáčkou a smažíme.
  3. Keď sa mäso zatiahne, prilejeme vodu. Množstvo podľa toho, koľko omáčky chceme mať. Necháme zovrieť a varíme asi 5-10 minút. Ku koncu zahustíme omáčku hladkou múkou rozmiešanou v troške vody a necháme ešte chvíľočku povariť.
  4. Prílohu si môžeme zvoliť podľa chuti. My sme stavili na ryžu.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár