20 Júl, Sobota
 24 °C
TOP

Perníkové kolieska plnené lekvárom

Viete čo majú spoločné všetky koláče na svete? No predsa to, že sa im len ťažko odoláva. 🙂. Pripravili sme si pre vás recept na výborne koláčiky s perníkovou chuťou. Ich lákavá vôňa pri pečení určite pritiahne všetkých do kuchyne a len sa tak po nich zapráši. Pripravte si perníkové kolieska plnené lekvárom podľa nášho receptu.

INGREDIENCIE:

  • 2 ks vajec
  • 1/4 hrnčeka kryštálového cukru 
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 1 téglik kyslej smotany
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnček oleja
  • 1 hrnček hladkej múky (náhrada špaldová múka)
  • 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL proteínového prášku (môže, nemusí byť)
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do perníka
  • brusnicový alebo marhuľový džem
  • 1 horká čokoláda + sladká smotana 33% (poleva)
  • mix orieškov, hrozienka, brusnice

POSTUP:

  1. Do misky dáme 2 vajíčka, kryštálový cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme 1 balíček škoricového cukru, téglik smotany a zmiešame. Vmiešame hrnček mlieka a pol hrnčeka oleja.
  2. Preosejeme hladkú múku, polohrubú múku, kakao a pol balenia prášku do perníka i proteínový prášok. Všetko zľahka premiešame a pripravené cesto vylejeme na vhodný plech, (aby sa z neho dali vykrajovať kolieska) ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne 20 minút.
  3. Z vychladnutého cesta vykrajujeme kolieska, ktoré si rozdelíme po páre. Jedno koliesko potrieme džemom a položíme naň druhé – až kým sa kolieska neminú.
  4. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu so smotanou. Postupne vrchné kolieska namáčame do čokolády a rôzne podľa fantázie ozdobujeme rôznymi orieškami, hrozienkami alebo brusnicami.

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár