27 Apríl, Sobota
 20 °C
TOP

Oslaďte si víkend palacinkami

Mäkké, nadýchané, bez hrudiek, ľahké s jemnou a lahodnou chuťou. Presne takto by podľa zhody viacerých kuchárov mali vyzerať najlepšie palacinky na svete. 

Do Uhorska ich priniesol kuchár Francisco Palaccini z Francúzska. Ako gastronomický špión tam odišiel s vtedajším grófom. Po návrate recept vylepšil a vďaka tomu si dnes môžeme na nich pochutnávať. Pripravte si sladkú dobrôtku podľa nášho receptu. 

INGREDIENCIE: 

  • 1 vajíčko
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 2 žĺtky
  • 150 g hladkej múky
  • štipka soli
  • vanilkový cukor
  • olej

POSTUP:

  1. V miske si vytvorte cesto. Do mlieka zašľahajte vajíčko a 2 žĺtka. Pridajte len štipku soli a vanilkový cukor.
  2. Postupne zamiešavajte po častiach múku. Cesto má byť riedke. Nechajte ho vždy aspoň pol hodinku postáť, pretože múka sa postupne rozpúšťa a cesto sa zahusťuje. Ak sa vám cesto zdá husté až príliš, zrieďte ho mliekom. 
  3. Na panvicu dajte pár kvapiek oleja, poriadne rozohrejte a môžete piecť. 
  4. Cesto si naberieme naberačkou a rovnomerne rozlejeme. Zvyčajne stačí jedna naberačka na celú palacinku. Po asi dvoch minútach palacinku otočíme a opekáme z druhej strany.
  5. Na záver môžete palacinky potrieť džemom, či nutellou. Pridáme šľahačku i čokoládovú polevu. 

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár