21 Máj, Utorok
 18 °C
TOP

Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou

Majú veľmi jemnú chuť. Chutia výborne s dusenou zeleninou, či s grilovaným mäsom. Ryžové rezance. Ázijské kultúry si rezance varia už tísice rokov. Existujú dôkazy o výrobe cestovín v Číne už od roku 3000 pred naším letopočtom. Vedeli ste, že aj vďaka nim vraj majú ich ženy tak krásne vlasy? Konzumujú ich totiž pravidelne a ryžové rezance majú vysoký obsah tiamínu, riboflavínu a vitamínu E. Pripravili sme si pre vás jednoduchý recept na ich prípravu. 

INGREDIENCIE:

  • Kuracie mäso
  • Ryžové rezance
  • Lyžička škrobu
  • Lyžička kari korenia
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 1 mrkva
  • ½ póru
  • 4-6 lyžíc dobrej sójovej omáčky

POSTUP:

  1. Nakrájame si kuracie mäso buď na podlhovasté rezance alebo na menšie kúsky.
  2. V miske si zmiešame dve až tri lyžice sójovej omáčky so škrobom, olejom a kari korením.
  3. Pripravené kuracie mäso vložíme do tejto marinády a vložime ho asi na hodinku do chladničky.
  4. Takto pripravené mäso sprudka opečieme vo woku alebo na panvici.
  5. Na veľmi tenké rezance si nakrájame mrkvu a pór. Pridáme k mäsu, opekáme a prehadzujeme dvomi varechami zdola nahor. Ak je to potrebné podlejeme trochou vody a pridáme zvyšnú sójovú omáčku.
  6. Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme 2-5 minút stáť pod pokrievkou. Scedíme ich klasickým spôsobom a prepláchneme studenou vodou.
  7. Rezance pridáme k mäsu a zelenine na pár chvíľ, poriadne premiešame a následne hneď podávame. 

Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Odoslať komentár