Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou
Majú veľmi jemnú chuť. Chutia výborne s dusenou zeleninou, či s grilovaným mäsom. Ryžové rezance. Ázijské kultúry si rezance varia už tísice rokov. Existujú dôkazy o výrobe cestovín v Číne už od roku 3000 pred naším letopočtom. Vedeli ste, že aj vďaka nim vraj majú ich ženy tak krásne vlasy? Konzumujú ich totiž pravidelne a ryžové rezance majú vysoký obsah tiamínu, riboflavínu a vitamínu E. Pripravili sme si pre vás jednoduchý recept na ich prípravu.
INGREDIENCIE:
- Kuracie mäso
- Ryžové rezance
- Lyžička škrobu
- Lyžička kari korenia
- 4 lyžice rastlinného oleja
- 1 mrkva
- ½ póru
- 4-6 lyžíc dobrej sójovej omáčky
POSTUP:
- Nakrájame si kuracie mäso buď na podlhovasté rezance alebo na menšie kúsky.
- V miske si zmiešame dve až tri lyžice sójovej omáčky so škrobom, olejom a kari korením.
- Pripravené kuracie mäso vložíme do tejto marinády a vložime ho asi na hodinku do chladničky.
- Takto pripravené mäso sprudka opečieme vo woku alebo na panvici.
- Na veľmi tenké rezance si nakrájame mrkvu a pór. Pridáme k mäsu, opekáme a prehadzujeme dvomi varechami zdola nahor. Ak je to potrebné podlejeme trochou vody a pridáme zvyšnú sójovú omáčku.
- Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme 2-5 minút stáť pod pokrievkou. Scedíme ich klasickým spôsobom a prepláchneme studenou vodou.
- Rezance pridáme k mäsu a zelenine na pár chvíľ, poriadne premiešame a následne hneď podávame.